
راهنمای خرید بهترین عسل طبیعی
عسل یکی از خوشمزهترین و سودمندترین مواد موجود در طبیعت است. با این حال اگر بخواهید از مواد مغذی موجود در عسل بهره مند باشید باید بهترین عسل طبیعی موجود را مصرف کنید. بهترین عسل طبیعی و ارگانیک همان طور که تولید شده عرضه می شود و هیچ گونه موادی به آن اضافه نمی شود. انواع عسل را می توان به دو دسته تقسیم کرد، عسل که از شهد گیاهان و گلها تولید می شود و عسلک که از مدفوع شیرین حشرات تولید می شود.
اما شاید بخواهید بپرسید که عسل طبیعی از کجا بخرم؟ ما در راهنمای خرید عسل طبیعی قصد داریم تا شما را با انواع عسل و بهترین عسل آشنا کنیم. عسل از نظر شکل نیز به دو نوع تقسیم می شود عسل راو یا مایع و عسل شانه که خالص ترین نوع عسل است.
بهترین عسل طبیعی خام به غیر از طعم خوشمزه، دارای خواص درمانی و غذایی زیادی است. استفاده از آن برای اهداف دارویی را می توان در مصریان باستان جستجو کرد.
از عسل برای جلوگیری از آکنه، پوشاندن زخم ها، تقویت انرژی، بیماری های معده، و .. استفاده می شود. عسل خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی قوی دارد. متأسفانه امروزه فروشندگان قندها، مواد افزودنی و سایر شیرین کننده های مصنوعی را به عسل خام اضافه می کنند و بدین ترتیب تهیه عسل خام خالص ارگانیک بسیار مشکل است. در این پست، با خرید با ما همراه باشید تا با نکات و ترفندهای مختلف به شما در یافتن بهترین عسل ارگانیک کمک کنیم.
19 نمونه از بهترین عسل طبیعی
بهترین عسل طبیعی زنبور شانا – 870 گرم
- ارگانیک:خیر
بهترین عسل طبیعی آذرکندو – 900 گرم
- ارگانیک:خیر
عسل طبیعی آذرکندو – 900 گرم
بهترین عسل طبیعی شکلی – 140 گرم
- ارگانیک:خیر
عسل طبیعی شکلی – 950 گرم
بهترین عسل طبیعی با موم شمیسا – 725 گرم
بهترین عسل طبیعی آذرکندو – 1.5 کیلوگرم
بهترین عسل طبیعی آذرکندو – 380 گرم
عسل طبیعی آذرکندو – 220 گرم
بهترین عسل طبیعی لیمو هنرمند – 450 گرم
بهترین عسل طبیعی کنار رایحه خوانسار – 850 گرم
بهترین عسل طبیعی هنرمند – 850 گرم
بهترین عسل خالص طبیعی گلوردی – 780 گرم
ارگانیک: خیر
بهترین عسل طبیعی نیکیتا – 500 گرم
بهترین عسل طبیعی آفرینش – 700 گرمی
- ارگانیک: خیر
بهترین عسل طبیعی هنرمند – 500 گرم
- ارگانیک: خیر
بهترین عسل طبیعی شمیسا – 380 گرم
بهترین عسل طبیعی گون گز انگبین به نیک – 1000 گرم
بهترین عسل طبیعی چهل گیاه به نیک – 1000 گرم
عسل خام چیست؟
عسل خام به نوع عسلی گفته می شود که مستقیماً از لانه زنبوری بسته بندی شود، بدون اینکه تحت هیچگونه حرارت یا فرآوری قرار گیرد. این عسل ممکن است کمی فیلتر شود تا بقایایی مانند موم و زنبورهای مرده از بین برود. برخلاف عسل معمولی که شفاف به نظر می رسد، ابری (یا مات) به نظر می رسد.
برای اینکه عسل ارگانیک باشد، نباید حاوی مواد شیرین کننده و افزودنی مصنوعی باشد. همچنین باید از همان کندوی مزرعه تهیه شود تا به حفظ طعم آن کمک کند. عسل خام برای خوردن انسان 100٪ بی خطر است. مطالعات نشان داده اند که عسل خام حاوی مواد خاصی است که به سلامتی انسان کمک می کند.
یکی از این عناصر گرده زنبور عسل است که هم دارای خواص ضد التهابی و هم اکسیدانی است. علاوه بر این، این عنصر دارای خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ و تسکین دهنده درد است.
عسل خام همچنین حاوی بره موم زنبور عسل است. این ماده چسبی است که زنبورها از آن برای ساخت کندوها و چسباندن سازه ها استفاده می کنند. این ماده حاوی اثرات ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد زخم و حتی اثرات ضد قارچی است. بره موم همچنین حاوی ویتامین های C و E، ویتامین های گروه B، منیزیم، پتاسیم و آنزیم های مفید است. به خاطر داشته باشید که از آنجا که عسل پاستوریزه، فیلتر شده است، فواید سلامتی کمتری دارد.
به طور کلی، اگر می خواهید از تمام مزایای سلامتی مرتبط با عسل استفاده کنید، باید بدنبال عسل ارگانیک خام باشید.
تشخیص عسل طبیعی
مزه ی عسل طبیعی و تفاوتش با عسل تقلبی
عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای دارد اما عسل های مصنوعی فقط مزه شیرینی دارند که بسته به گیاه آن فرق می کند.
سفتی و غلظت عسل طبیعی
عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود بعد از خوردن به انسان انرژی می دهد، اما عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می دهد.
تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با آب
اگر عسل طبیعی را در آب بریزید حالت چسپندگی خود را حفظ می کند و به سختی در آب حل می شود در حالی که عسل مصنوعی به سرعت در آب حل می شود. و همچنین هنگامی که عسل طبیعی را در آب میریزید اگر در هنگام ریختن به سرعت در آب حل شد نامرغوب است اما اگر در داخل لیوان ته نشین شد و دیرتر حل شد مرغوب تر است.
تست عسل طبیعی با نان
عسل مصنوعی اگر روی نان مالیده شود بعد از چند دقیقه نان نمدار می شود در حالی که عسل طبیعی نان را سفت می کند.
گواهی آزمایش عسل طبیعی
راههای زیادی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل ارگانیک وجود دارد اما هیچ کدام آن ها صد در صد نیست تنها راه اطمینان تشخیص مصنوعی از ارگانیک آزمایش عسل است. در آزمایش عسل باید موارد زیر آزمایش شوند.
اندازه گیری میزان ساکارز:
میزان ساکارز موجود در عسل ها متفاوت است اما ساکارز موجود در عسل طبیعی بین 2 تا 5 درصد متغیر است. در صورتی که به عسل شکر اضافه شودمیزان ساکارز آن بیشتر می شود.
نسبت قندهای فروکتوز و گلوکز در عسل :
میزان گلوگوز موجود در عسل 30 درصد و فروکتوز 38 درصد می باشد. این قندها در عسل های طبیعی و مصنوعی متفاوت است.
جستجوی آنزیم های دیاستاز (آمیلاز) :
عسل طبیعی حاوی آنزیم های آمیلاز، کاتالازو اینورتاز هستند اما عسل مصنوعی و عسل هایی که حرارت دیده اند فاقد آنزیم ها می باشند.
آنزیم دیاستاز یک فاکتور کیفی است که برای تازه بودن و حرارت ندیدن عسل مورد آزمایش قرار می گیرد هر چه این آنزیم در عسل بیشتر موجود باشد نشانه تازه گی بیشتر آن است.
رطوبت موجود در عسل :
برای آزمایش عسل میزان رطوبت آن را نیز اندازه می گیرند هر چه رطوبت عسل کمتر باشد دیرتر تخمیر می زند میزان استاندارد آن در یک کیلو عسل 21 گرم است.
اسیدیته موجود در عسل :
میزان اسیدیته استاندارد عسل ۴۰ میلی اکی والان در هر کیلوگرم است که تا ۵۰ میلی اکی والان در کیلوگرم افزایش پیدا می کند، تعدادی از عسل ها نیز هستند که بطور طبیعی اسیدیته بالا دارند.
قندها:
قندها نیز جزءی از مواد تشکیل دهنده عسل هستند که باید مورد آزمایش قرار گیرند میزان استاندارد قندها 45 گرم است.
مواد جامد غیر قابل حل در آب :
اندازه گیری مواد غیر محلول برای تشخیص ناخالصی بیش از حد مجاز یکی از ابزارهای مهم است.
آزمایش عسل
ساکاروز زیر ۵ درصد | ساکاروز هر چه از ۵ کمتر باشد عسل مرغوبتر است |
قندهای آلی | بالای ۶۵ درصد |
نسبت فروکتوز به گلوکز | بالای ۰٫۹ درصد |
عسل مصنوعی و گلوکز تجاری | منفی |
رطوبت | زیر ۲۰درصد |
ph | حداقل ۴ |
اسیدیته | حداکثر ۴۰ |
هیدروکسی میتیل فورفورال | حداکثر ۸۰ |
دیاستاز | مثبت |
نشاسته | منفی |
مواد خارجی | منفی |
قندهای احیا کننده ، PH و نسبت فروکتوز به گلوکز هر چه بیشتر باشد عسل مرغوبتر است. و ساکاروز، اسیدیته، هیدروکسی متیل فورفورال و رطوبت هر چه در عسل کمتر باشد عسل مرغوبتر است.
انواع عسل بر اساس نوع گیاه
عسل ها بر اساس نوع گیاه آن منطقه و گیاهان غالب آن نام گذاری می شوند مثلا اگر پوشش غالب گیاه یک منطقه یعنی 50 تا 70 درصد گیاهان آن منطقه گون باشند زنبورهای عسل بیشتر از گیاه گون تغذیه می کنند و عسل آن منطقه عسل گون نامیده می شود. انواع عسل ایران بر اساس نوع گیاه به این چند دسته تقسیم می شوند.
- عسل گون یا گزانگبین
- عسل کنار
- عسل ریحان
- عسل بهارنارنج
- عسل سیاه دانه
- عسل آویشن
- عسل سماق
قیمت عسل طبیعی
خرید بهترین عسل طبیعی و باکیفیت و با قیمت مناسب مشکل است قیمت های بالا نشان بر مرغوبیت عسل نیست و قیمت های پایین نیز گزینه های خوبی برای خرید بهترین عسل طبیعی نیستند. بعضی از دلالان بازار برای اینکه سود خود را بیشتر کنند عسل را با قیمت های بسیار بالا به فروش می رسانند اما شما سعی کنید عسل را بدون واسطه از زنبورداران بخرید تا بتوانید با قیمت مناسب عسل با کیفیت تهیه نمایید.
عسل ارگانیک سردشت کالا
یکی از بهترین عسل طبیعی که می توانید با خیال راحت بخرید، عسل ارگانیک سردشت کالا است. این عسل تازه و مستقیم از کندو، به صورت خالص، غیرپاستوریزه وجود دارد به این معنی که دارای آنزیم های زنده، مواد معدنی، ویتامین ها و سایر مواد مغذی است.
از آنجا که در شرایط خام و فرآوری نشده قرار دارد، این عسل مطمئناً تمام مزایای مرتبط با عسل ارگانیک را برای شما فراهم می کند. به عنوان مثال، آنتی اکسیدان ها و فاکتورهای مفید به عنوان یک غذای مفید را برای شما فراهم می کند.
خرید اینترنتی عسل
سایت های زیادی هستند که انواع عسل را با قیمت های مختلف به فروش می رسانند اما خرید از این سایت ها و تشخیص عسل طبیعی نیز کمی مشکل است برای خرید عسل از این سایت ها سعی کنید از سایت های معتبر که به صورت تخصصی در این زمینه کار می کنند خرید کنید سایت هایی مانند سردشت کالا و آهوتا و گراوان کندو برای خرید عسل گزینه های مناسبی هستند.
بهترین عسل ایران
عسل کوهستانهای پر درخت همانند مناطق غربی ایران (شهرستان سردشت)، مازندران، گیلان، جنگلهای حیران و .. به دلیل کوهستان های پر درخت و آب و هوای سالم بهترین عسل کشورمان به شمار می رود.
مقاله مرتبط: بهترین برنج ایرانی
نتیجه گیری
عسل از نظر شکل ظاهری به دو نوع راو و شانه تقسیم می شود که از نظر خواص خوراکی و درمانی تفاوتی با هم ندارد عسل ها با توجه به بافت گیاهان آن مناطق نامگذاری می شوند و مواد مغذی موجود در عسل با توجه به پوشش گیاهی آن مناطق متفاوت است. بعضی از فروشندگان عسل، عسل را حرارت می دهند تا از نظر شکل ظاهری بهتر به نظر برسد و به راحتی بسته بندی شود که این کار مواد مغذی موجود در عسل را کاهش می دهد.
بهترین راه برای تشخیص عسل طبیعی استفاده از آزمایش است، اما این آزمایش ها برای افراد عادی هزینه زیادی در بردارد و تنها برای زنبورداران و فروشندگان عمده عسل به صرفه است در این آزمایش پارامترهای زیادی از جمله ساکارز مورد آزمایش قرار می گیرد. هر چه ساکارز موجود در عسل کمتر باشد عسل مرغوب تر است.
کدام برند و مارک عسل را بخرم؟
آیا حرارت دادن عسل را خراب می کند؟
آیا عسل طبیعی شکرک می زند؟
عسل طبیعی از کجا بخریم؟
مرکز فروش عسل در تهران و سایر شهرستان ها کجاست؟